Opruimen opnieuw uitgevonden

Opgeruimd! We zijn veel in en rond het huis te vinden en dus wil je wel een beetje vrolijk worden als je om je heen kijkt. Ik heb daarom het boek van opruimgoeroe Marie Kondo er nog eens bijgepakt. Het gaf me weer volop inspiratie om lekker aan de slag te gaan.

Sowieso is het goed om af en toe eens een frisse wind te laten waaien door je huis. Naast schoon maken hoort opruimen hier bij. Een opgeruimd huis is namelijk de beste basis om een mooi interieur te creëren. Marie Kondo werkt graag met groepen. Zo is kleding bijvoorbeeld een categorie waar je mee kunt beginnen. Wat je doet is al je kleding, dus echt alles wat je maar in huis kunt vinden, op je bed gooien. Ook de sportspullen die je op zolder vindt of het huispak in de berging.

Word je er blij van?

Waarschijnlijk schrik je, ik in ieder geval wel. Eén voor één pak je alles vast en zo bepaal je wat weg kan en wat je graag wilt houden. Marie Kondo zegt dan: word je er blij van? En op zich klopt het wel. Als ik een t-shirt vast heb dat ik graag draag, voel ik dat wel. Die mag dus blijven. Verrassend hoe veel je vervolgens kunt weggooien. Ik heb veel items dan ook al tijden niet gedragen, ik zal deze berg kleding zeker niet missen. En het resultaat als je een blik in je luchtige, opgeruimde kledingkast en kamer werpt, daar word je echt blij van.

Frisse kinderkamer

Zo ben ik ook door de kamers van de kinderen gegaan. Na alle kleding namen we samen de boeken en vervolgens de categorie prullaria onder handen. Best leuk om te doen, je zou het bijna quality time kunnen noemen zo gezellig samen. Ik liet ze zelf bepalen wat ze wilden houden, waar ze blij van worden mag een plekje krijgen in hun eigen domein. Met verrassende resultaten. Een kamer waar je gewoon de vloer kunt zien en waar je met een blij gezicht om je heen kijkt als je thuis aan je schoolwerk bezig bent, het is echt een aanrader voor elk kind.

Woonkamer in het nieuw

En nu ik dan toch zo goed bezig ben, mag de woonkamer ook wel eens kritisch onder handen genomen worden. Alles waar ik niet blij van wordt, gaat weg. Ik zal je zeggen, naarmate je langer bezig bent, wordt het steeds gemakkelijker. Het wordt zelfs leuk om te doen. Want de voldoening als je klaar bent is zo fijn, het stofje dopamine wordt volop aangemaakt tijdens dit proces. Ik heb letterlijk het opruimen opnieuw uitgevonden.

You Might Also Like